amc-aspects.com|technostroi.com|atlas-style.com|beautifulhouses.eu|wamjournal.com
 
Magazine BEAUTIFUL HOUSES

РОКА БЪЛГАРИЯ И СДРУЖЕНИЕ «АЗ ОБИЧАМ ВОДАТА» - ОРГАНИЗАТОРИ НА ИЗЛОЖБА „СОФИЯ С ОБИЧ ЗА ВОДАТА”


Събитието е подкрепено от международната фондация We Are Water.

За втори пореден път в изложбеното пространство на ЕКСПО БАНЯ СОФИЯ се представят най-добрите фотографии от традиционния конкурс «София с обич за водата», част от проекта «Воден булевард на изкуствата и занаятите», организиран от сдружение «Аз обичам водата» с подкрепата на столична програма «Култура». Както говори името на конкурса, основната тема е ВОДАТА, един от безценните природни ресурси. Красивите фотографии, за две седмици превърнаха «Моста на влюбените» пред НДК в открито галерийно пространство. От 28 октомври до 20 ноември 2010 г. столичани и гости на София могат да видят най-добрите произведения, подредени в интериорните кътове с мебели и оборудване за баня в корпоративната изложбена зала на световния лидер в обзавеждане то на баня Roca, благодарение на подкрепата на фондация We Are Water.

Подборът и подредбата на фотографиите, включени в изложбата, са дело на дизайнерите на Експо Баня София. Търсени са цветови съчетания, художествени акценти и идейни внушения, които хармонират с елемените от постоянната експозиция на продуктовата гама на Roca.

На официалното откриване на изложбата, организаторите и домакините в лицето на Антоанета Салфидж, председател на сдружението «Аз обичам водата» и Веселин Симов, мениджър „Маркетинг и продажби” на Рока България, напомниха на множеството гости, че всеки със своите мисли и дела може да допринесе за съхраняване на водните ресурси и по-доброто бъдеще на обществото. Въздейсвието на «водната» изложба бе подсилено от прожекцията на първия международен проект на фондация We Are Water, филмът «Аралско море. Загубеното море». Приятна изненада за един от представените във фотоизложбата автори бе специалната награда на Рока България. След оспорвано тайно гласуване, проведено сред всички над 300 служители на Roca в България, бе избрана фотографията «Двама» с автор Гергана Василева. Тя получи награда, комплект енерго и водоспестяващи смесители (за умивалник и за вана-душ) на марката Roca и обеща, след една година, да даде отчет колко вода е успяла да спести с тях.

Съхраняването на водните ресурси е от първостепенна важност за компанията Roca. По нейна инициатива, тази година бе създадена международната фондация We Are Water, чиято основна цел е да работи за намаляването на отрицателното въздействие на недостига на чисти водни ресурси в света и за повишаване културата на потребление на водата. Като прави възможно по-широк кръг зрители да се взрат в настоящето през фотообектива на множество автори, в чийто фокус е ВОДАТА, фондация We Are Water напомня, че е необходимо всеки да предприеме реални действия за запазване на безценните природни ресурси.